Skip to main content

Com ens agraden les cafeteries de pel·lícula!!

Bakery Coffee és un concepte de cafeteria urbana amb exposició i degustació de pa i brioixeria elaborats artesanalment que ha captivat a tothom. A les principals ciutats europees trobem establiments d’aquesta categoria que ens porten de la mà per un camí d’olors, gusts i sensacions inigualables.

Al món del cinema, les cafeteries amb personalitat també s’han vist reflectides, com és el cas de la francesa “Amelie“. La pel·lícula es desenvolupa en un bar real, el Cafè dels dos Molins, en ple barri de Montmartre. L’establiment és punt de trobada per a molts personatges i és el lloc en el qual Audrey Tautou manifesta com  ha cultivat un gust pels petits plaers, com trencar amb una cullera la petita capa de sucre caramel·litzat de la crème brûlée. A un altre film, “My Blueberry Nghts”, Jude Law i Norah Jones mengen pastís de nabius cada nit mentre parlen d’històries del passat i somnis per complir.

Més recentment, la pel·lícula “La meva fleca a Brooklyn” relata l’evolució d’una fleca gourmet d’estil tradicional en una local de moda al barri hípster per excel·lència. Un espai vintage replet de barres de pa i pastissos irresistibles.

A la televisió, la sèrie “Friends”, una de la qui més seguidors té per tot el món, és un altre exemple. És fàcil recordar que un dels seus principals escenaris és el “Central Perk”, un bar presidit per un mític sofà i un aparador de superbs pastissos on els protagonistes passen moltes hores. Es tracta d’un decorat, encara que [al | en el] Central Park de Nova York es va posar en marxa posteriorment una cafeteria quasi idèntica.

Una altra reeixida sèrie, “Sexe a Nova York”, inclou com a escenari destacat ‘Magnolia Bakery’ un ple de glamour establiment situat a Greenwich Vllage en el que els seus cupcake competeixen amb el seu famós banana púding. Les protagonistes el visiten assíduament.

A totes aquestes pel·lícules i sèries, la cafeteria és punt de trobada i el producte que allà es comparteix és evocador i té protagonisme en la trama. És una combinació quasi perfecta. Per això ens agraden tant.