Skip to main content

Notícia

Granier amb la tradició de Tots Sants

By 10/11/2017March 22nd, 2018Notícies

Granier se suma a la tradició de “Tots els Sants” amb diferents dolços típics de la tardor

  • Els “Huesitos de Sant” són uns dels postres més clàssics i recurrents per a la celebració gastronòmica d’aquesta festivitat
  • Els bunyols a Madrid i els panellets a Catalunya, completen l’oferta regional per a aquesta època de l’any

Una de les celebracions més importants de la tardor és la festivitat de Tots els Sants i, lligada a ella, trobem una sèrie de dolços que s’han convertit en una autèntica tradició gastronòmica. Granier se suma un any més a aquesta tradició amb uns dolços que no poden faltar en qualsevol taula.

Els Huesitos de Sant, potser un dels dolços més típics d’aquesta temporada, són unes postres elaborades de massapà, de color blanc i forma allargada i cilíndrica -semblant a la d’un os- i originalment farcits de dolç de rovell d’ou. En Granier han optat per modernitzar aquest producte, oferint-ho també amb farciment de xocolata, xocolata blanca i gerd. Encara que són molt típics de la zona de Castella i Lleó, actualment la seva tradició està molt estesa per tota la geografia espanyola, per la qual cosa és un producte que es pot trobar en la majoria d’establiments de la signatura.

Els bunyols tampoc poden faltar en Granier, sobretot a la zona de Madrid, on són molt populars. Es poden trobar amb cinc farciments diferents: nata, tòfona, xocolata, crema i moka i, encara que també solen consumir-se durant altres èpoques de l’any, el seu consum augmenta considerablement coincidint amb Tots els Sants.

I parlar de Catalunya en aquesta època de l’any és sinònim de parlar de panellets, que curiosament tenen el seu origen en el nord d’Europa al segle XVIII. En ser uns dolços molt energètics resultaven molt útils per menjar el dia de Tots els Sants i el dia dels Difunts (1 i 2 de novembre), en els quals es tocaven les campanes de les esglésies durant tota la nit. Actualment s’han convertit en un producte molt popular en totes les zones de Catalunya, sobretot els de pinyons, encara que en Granier es comercialitzen amb un gran assortiment de sabors (vainilla, taronja, fruita, ametlla, crema catalana, xocolata, cafè, llimona, coco i maduixa).