Skip to main content

La volta al món en 8 pans

By 13/03/2019Bloc, Curiositats

Que el pa és un aliment essencial a la dieta de la majoria de països del món és una afirmació inqüestionable. Tant és així que en molts casos pot convertir-se en el tast perfecte per submergir-se dins la gastronomia d’un indret.
A Granier ho sabe, i entre les més de 50 referències que elaborem, parem una especial dedicació als pans del món: una selecció dels millors pans i varietats que avui et portem perquè puguis visitar, sempre amb el paladar, els països del món.

Xusco Norlander
A Alemanya i al centre d’Europa, aquest pa s’elabora amb farina de blat i de sègol. Són característics el seu fort gust i color fosc, tant en la crosta com a la molla, i no es estrany veure’l acompanyar plats com la Kartoffelsalat, un Bratwurst o un deliciós xucrut.

Pa Àrab
Poques cultures estimen tant el pa com l’oriental. Els països àrabs són una de les regions del món on segueixen elaborant el pa de la forma més autèntica i tradicional, al forn de llenya, el que li atorga al pa un gust i un atextura que alimenta només d’olorar-ho. Un pa que es parteix amb les mans i que acompanya qualsevol plat. El nostre pa àrab de Granier és exquisit, de forma rodona i elaborat amb blat 100%.

Trena LLatina
Si algú sap com enrotllar-se, aquests deuen de ser els llatins. No és casual que a aquesta trena enrotllada amb 3 peces li diguem trena llatina. És típic el seu aspecte original i brillant, que li dóna l’ou que se li aplica just abans de fornejar.

Focaccia amb Olives
Quan viatgem a Itàlia és impossible no deixar-se endur per aquest meravellós pa. Aquesta delícia italiana tan semblant a la pizza està elaborada recoberta amb oli d’oliva, romaní i olives verdes i negres per sobre. No és de sorprendre que als italians els hi agradi gaudir-la amb tots els seus àpats.

Focaccia Rose Marie
No ens movem d’Itàlia per gaudir d’una nova varietat de la focaccia, Igual de deliciosa que l’anterior, la focaccia Rose Marie també porta oli i romaní, però en aquesta ocasió també està condimentada amb tomàquets deshidratats per sobre, una combinació perfecta i subtil que el fa un pa de deu.

Xapata
O, com als italians els agrada dir, ciabatta. Però sabies que el pa més italià no va néixer a Itàlia? Segons s’explica, un viatger italià anomenat Arnaldo Cavallari es va inspirar en el pa marraqueta peruà durant la seva estança al país dels andes. En tornar a la seva terra, va portar amb si la invenció, i aquell pa es va popularitzar fins a ser reconegut a tot el món. I què en podem dir, de la xapata. La massa mare li atorga un gust característic i la malta, un aroma a avellana torrada que el fa perfecte per menjar sol, acompanyant els àpats o per un saborós i nutritiu entrepà.

Barrot amb Cereals
Tot l’estil i l’elegància de França amb les millors propietats dels cereals. Un gust més mediterrani, amb les seves llavors, les seves pipes de girasol i carbassa, que immediatament ens transporta a una calurosa tarda d’estiu al camp.

Pan Campeline
Abans de deixar França, parlem del pa Campeline. Perquè aquest deliciós pa quadrat és tota una delícia. La seva elaboració a partir de massa mare natural líquida fa que predomini la seva crosta caramel•litzada, la seva molla esponjosa i cremosa… Ni tan sols cal afegir que, per a un francès, no existeix un acompanyament millor per una taula de fromages, una copeta de vi de Bordeaux i una tranquil•la vesprada, mentre a l’horitzó es retalla la figura d’un llunyà château.

I tu, a on vols viatjar?