Skip to main content

Notícia

Pans Canaris Granier

By 29/05/2017March 22nd, 2018Notícies

Granier llença una gama de pans de gofio en homenatge a la Comunitat Canària.

  • La gama reflecteix la cultura i tradició de la gastronomia insular al mateix temps que utilitza ingredients de proximitat

Granier, cadena de fleques artesanes de referència en tot el país, ha llançat una gamma de pans elaborats amb el tradicional gofio canari, amb l’objecte d’oferir al consumidor sabors tradicionals de la zona. En el marc de la iniciativa “Elaborat a Canàries”, de la qual Granier forma part, l’empresa fornera ha creat una gama de pans composta per fogasses i panets elaborats a força de farina de blat i blat de moro torrada en els quals l’ingredient fonamental és el genuí gofio canari al que s’acompanya de llavors de sèsam, lli i girasol.

Aquesta gamma es complementa amb el tradicional panet de matalauva, un producte autòcton de gran valor en la gastronomia local. Aquesta recepta típicament canària dóna origen a un pa de sabor dolç i molt aromàtic.

Tota aquesta gamma de pans combina a la perfecció amb alguns dels productes tradicionals de les Illes Canàries, com el xoriço de Teror, el tomàquet canari o el formatge de cabra, així com amb receptes clàssiques de la gastronomia com la “ropa vieja” o la salsa de “mojo” verda.

“Els nostres pans són artesans i per a nosaltres és important elaborar-los amb els ingredients propis de la terra en la qual estem. A Canàries tenim un obrador propi en el qual donem protagonisme als productes i formes de fer característics de la zona amb l’objectiu de recuperar la cultura i tradició que li són pròpies”, afirma Juan Vicente Bonastre, Director General de Granier.

La cadena de fleques té a les Illes Canàries un total de 20 establiments, 13 d’ells a Gran Canària, 3 a Tenerife, 2 a Lanzarote, 1 en La Palma i 1 a Fuenteventura.